Roko Fun

Jak powstaje napój ROKO Fun

ROKO Fun

Uruchom stronę na
tablecie lub
komputerze

JAK POWSTAJE ROKOFUN

Jak to robimy, że w jednej butelce mieścimy tyle warzyw i owoców? Skąd do nas przyjeżdżają pyszne i pełne słońca produkty do napojów? Tego dowiecie się czytając proces powstawania ROKO FUN! Ciekawi?

powstawanie_roko_1

W pięknym miejscu, gdzie trawa jest bardziej zielona, a niebo ma piękny odcień błękitu, znajduje się sad i duże pole uprawne.

Gałęzie drzew pokryte są soczystymi i pełnymi witamin owoców. Za to na polu uprawnym nie brakuje kolorowych warzyw.

Ale pewnie zastanawiacie się skąd mamy inne owoce, których w naszym kraju nie można wyhodować, a są w naszych napojach? Limetki sprowadzamy zza granicy, ale nasi dostawcy doskonale znają się na rzeczy.

Owocowy casting

Zanim owocki i warzywka trafią do napoju, przechodzą casting podczas którego wyłaniane są te najlepiej się prezentujące. Marcheweczki czy truskaweczki muszą być dojrzałe oraz piękne, żeby mogły zostać częścią ROKO Fun.

powstawanie_roko_2
powstawanie_roko_3

Mycie owoców i warzyw

Następnie są myte, a takie czyściutkie oraz pachnące jeszcze słońcem i powietrzem, czekają na niepowtarzalną zabawę.

W pięknym miejscu, gdzie trawa jest bardziej zielona, a niebo ma piękny odcień błękitu, znajduje się sad i duże pole uprawne.

Pierwszym etapem w sporządzeniu składników do Roko Fun u naszych dostawców, jest przygotowanie soków i przecierów. Oznacza to, że wszystkie marcheweczki, jabłuszka, limonki, są ze sobą mieszane i czekają na transport do swojej ulubionej fabryki.

powstawanie_roko_5
powstawanie_roko_4

Transport do fabryki

To ważne, aby przewożonym sokom i przecierom, zapewnić właściwy transport, tak aby bezpiecznie i szybko trafiły do naszej fabryki.

Woda łączy się z

To istotne, aby ilość składników była odpowiednio dobrana, bowiem to właśnie z tajnych proporcji opracowanych w naszym laboratorium, powstaje pyszny ROKO Fun.

powstawanie_roko_6
powstawanie_roko_7

Przyjemne leżakowanie

Następnie nasz napój przechodzi proces pasteryzacji. To interesujący etap produkcji, ponieważ dzięki niemu pozbywamy się obecności negatywnej mikroflory. Wszystkie owoce, nawet te, które zawsze się krzywią, jak limetka, wprost za nim przepadają! Jest im ciepło i przyjemnie.

Napełnianie butelek

Napój Roko Fun po procesie pasteryzacji, trafia do butelek. Butelki są wcześniej odpowiednio przygotowane i po napełnieniu zostają zamknięte funkcjonalnym korkiem typu sportcup i gotowe do picia!

Teraz już wiecie, dlaczego nasz napój jest tak wyjątkowy. Cały proces jego tworzenia jest szczególny, ponieważ Roko Fun jest produkowany w aseptycznej technologii i nie zawiera białego cukru, a słodycz płynie z owoców i soków. Wszystkie owoce i warzywa, które go tworzą, są szczęśliwe i pełne witamin!

powstawanie_roko_8